• august 9, 2019
  • No Comment

Zilele Turzii – program la muzeu

Zilele Turzii – program la muzeu

Câteva din manifestările incluse în programul celei de-a XIX-a ediții a Zilelor Turzii,  eveniment ce va avea loc între 16 și 18 august, se vor desfășura la Muzeul de Istorie din Turda.

Astfel ”cu prilejul Zilelor Turzii vizitatorii Muzeului de Istorie din localitate vor beneficia de un program divers și atractiv, care cuprinde expoziții, târg de antichități și produse hand-made, ateliere creative, proiecție de film și, bineînțeles, mult așteptatul concert de jazz” se arată într-un comunicat al muzeului turdean.

Anul acesta, trupa ROOTS va aborda, în cadrul concertului susținut âîn curtea muzeului, un repertoriu divers, ce va cuprinde și piese specifice genurilor muzicale  soul și funk. Înființată în anul 2016, trupa ROOTS, formată din cinci membri, profesori și filarmoniști, a concertat, printre altele, la  Sibiu Jazz Festival și la Jazz in the Park, se precizează în comunicatul ce anunță manifestările incluse în cadrul ediției 2019 a Zilelor Turzii, ce urmează să fei găzduite de Muzeul de Istorie din localitate.

La târgul de suveniruri și antichități, ce va avea loc atât sâmbătă, 17, cât și duminică, 18 august, vizitatorii muzeului vor putea cumpăra diverse lucruri vechi,  suveniruri și creații hand-made, toate inspirate din obiectele de patrimoniu ce fac parte din colecțiile muzeului.

”Și pentru că muzeul este un spațiu viu, iar obiectele de patrimoniu spun o poveste fascinantă, copii și părinți, deopotrivă, sunt așteptați la atelierele creative. În timp ce copiii vor intra în atmosfera și spiritul epocii antice, confecţionând propriile podoabe – cercei și brățări din mărgele de sticlă sablată, sau coliere-amulete inspirate după bijuteriile romane, părinții vor putea deprinde de la specialiștii muzeului tehnici de antichizare/decorare a mobilierului din lemn masiv” se specifică în sursa citată.

Un obicei arhaic, încărcat de semnificații complexe, care supraviețuiește încă pe Valea Arieșului, la Buru, reprezintă subiectul filmului documentar „Băbăluda de la Buru” o producție a Casei Colecțiilor 2019, cu regia și scenariul semnate de Emil Hălăștăuan, ce va rula în curtea muzeului, sâmbătă, 17 august, de la ora 20 și15 minute.

”Așadar, vă așteptam la Muzeul de Istorie din Turda, strada Bogdan Petriceicu  Hașdeu, nr. 2, pentru a sărbători împreună ZMT 2019” se spune în invitația lansată la finalul comunicatului transmis de Muzeul de Istorie din Turda.

Vineri, 16 august 2019

10 – 18 Acces gratuit in spațiile expoziționale

Sâmbătă, 17 august

10 – 18 Acces gratuit in spațiile expoziționale

11 – 20 Târg de suveniruri și antichități

11 – 16 Ateliere de creație pentru adulți și copii

11  – 20 Expoziție de artă fotografică – Sebastian Vasile Luca. Vernisaj, la ora 16

19.15 – 20.15 Concert ”Jazz la palat” – Trupa Roots

20.15 – 20.45 Film documentar “Băbăluda de la Buru”

Duminică, 18 august

10 – 18 Acces gratuit in spațiile expoziționale

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *