• iunie 1, 2018
  • No Comment

Turda: Parcul Central, luat cu asalt de Ziua Copilului

Turda: Parcul Central, luat cu asalt de Ziua Copilului

În prima din cele trei zile ale Sărbătorii Copilăriei, eveniment ce se desfășoară la Turda între 1 și 3 iunie, s-a consemnat o participare-record. Peste 4 mii de copii s-au aflat vineri, 1 iunie, în Parcul Central al orașului, locul desfășurării celor peste 70 de manifestări cuprinse în programul Sărbătorii copilăriei, eveniment organizat de Primăria, Consiliul local, Casa de Cultură și Teatrul Aureliu Manea, toate din Turda, cu prilejul ediției 2018 a Zilei Copilului. Prezența-record, de circa 4 mii de copii, număr la care se adaugă și însoțitorii adulți ai sărbătoriților, s-a dedus din faptul că, în prima din cele trei zile ale Sărbătorii Copilăriei, organizatorii au distribuit, după cum a precizat primarul Turzii, Cristian Matei, cu ocazia deschiderii oficiale a evenimentului, circa 4 mii de vouchere gratuite, folosite de copii pentru a primi înghețată sau pentru accesul la tentațiile din parcul de distracții.

Pe lângă chioșcurile cu dulciuri și cu diverse suveniruri, parcul de distracții sau programul artistic, sărbătoriții mai au o alternativă de distracție: concursurile propuse de către organizatori, competiții hazlii, ce oferă, în plus și posibilitatea câștigării unor premii.

De altfel, așa s-au petrecut lucrurile la prima ”șarjă” de concursuri, desfășurată vineri, 1 iunie. După ce s-au întrecut în jocuri precum Alfabetul de la Z la A, Vorbire fără litera R, Numărătoare inversă, Paharul cu apă, Distracție prin citit, Ghicitori, Jonglerii cu mingea de fotbal, Dans pe hârtie, Alergare cu mingi de ping-pong, Jocul cu paiul, Cursa cu mingea, Kendama, Cuvinte grele și Dans printre jaloane, câștigătorii și-au primit premiile din mâinile primarului Cristian Matei.

Printre câștigătorii celor 14 concursuri s-au aflat Maria și Marius Trif, Iarina Bucur, Elena Fodor, Sergiu Anton, Paul Hudrea, Raul Radu, Sanda Bucur, Camelia și Iris Berekmeri, Darius Mihășan, Dana Costea, Daria Șipoș, Corina Pălăcean, Andrei Busuioc, Rareș Andrei Pop, Lavinia Lăcătuș, Iulian Sămărtinean, Cosmin Bocșa, Daniela Dărăban și Rafael Lăcătuș. Jocurile se vor relua atât sâmbătă, 2, cât și duminică, 3 iunie.

Primarul Cristian Matei a reamintit asistenței că la ediția 2017 a Zilei copilului a promis, pentru anul acesta, o sărbătoare de trei zile, ceea ce se și întâmplă în aceste zile în parcul Central al Turzii. Potrivit lui Matei, numărul mare de participanți demonstrează că Turda renaște, proces ce constituie un deziderat al actualei administrații publice din oraș. ”Ce poate fi mai plăcut decât să ne vedem copiii și nepoții fericiți?” a explicat Matei, printr-o întrebare retorică, motivele  satisfacției ce l-a încercat la vederea miilor de copii mici și mari, ce au luat cu asalt Parcul Central al Turzii cu prilejul Sărbătorii Copilăriei.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *