• august 18, 2021
  • No Comment

Turda: Comemorarea a 420 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul

Turda: Comemorarea a 420 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul

Programul alcătuit de autoritățile publice locale turdene, în vederea comemorării domnitorului Mihai Viteazul, la 420 de la uciderea acestuia pe câmpia de la Turda se va desfășura joi, 19 august, cu începere de la ora 9. La comemorare, manifestare ce va avea loc la obeliscul de la mormântul voievodului, situat în apropierea mănăstirii Mihai Vodă, din parcul dendrologic de pe drumul Turda – Bogata, va participa ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului. 

Înaltul prelat creștin-ortodox, împreună cu un sobor de preoți, va oficia liturghia și o slujbă de pomenire, în memoria domnitorului Mihai Viteazul, primul unificator al țărilor române, ucis în august 1601 pe câmpia de la Turda.   

După încheierea slujbei religioase, la ora 12 Garda de onoare, compusă din militari de la unitățile din garnizoana Turda va saluta Drapelul de luptă, în acordurile cântecului Deșteaptă-te române!, imnul național al României. Comemorarea se va încheia cu depunerea de coroane de flori la obeliscul înălțat în memoria domnitorului Mihai Viteazul, moment precedat de discursurile specifice momentului, urmate de tradițională scenetă istorică prin care se evocă personalitatea voievodului unificator de țară.     

Persoanele care doresc să participe la eveniment se pot deplasa la Mormântul lui Mihai Viteazul cu autobuze ale companiei de Transport Urban Public din Turda care vor circula astfel:

Ora 8:30 – plecare, din staţiile de lângă Biserica Ortodoxă “Învierea Domnului” (Micro III) și de lângă Primăria municipiului Turda.

Ora 13 – întoarcerea de la Mănăstirea Mihai Vodă, pe acelaşi traseu.

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *