• februarie 2, 2018
  • No Comment

Teatru: La început de februarie ”Tragedian la jubileu”

Teatru: La început de februarie ”Tragedian la jubileu”

În primul spectacol al lunii februarie, teatrul Aureliu Manea va preznta piesa ”Tragedian la jubileu” o adaptare după două piese scrise de A.P Cehov. Spectacolul „Tragedian la jubileu” o producție a Teatrului Aureliu Manea din Turda, în regia lui Muriel Manea-Jakab, ce are loc sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19, înfățișează o înlănțuire de situații comice care se produc într-o instituţie bancară, cu prilejul aniversării a 15 ani de la înființare. Directorul băncii plănuiește ziua perfectă în care să primească laudele comisiei, dar și premiul mult așteptat. Însă, pe parcursul zilei lucrurile se complică până la dimensiunile unui haos total.

Actorul Ioan Alexandru Savu, care joacă rolul lui Tolkaciov, în piesa „Tragedian la jubileu” apreciază că ”spectacolul rezonează cu deficiențele noastre, de zi cu zi. Tolkaciov reprezintă simbolul clar al „colectivizării sufletelor” fenomen ce se petrece în cadrul contextului capitalist de azi. Punct culminant, cireașa de pe tortul spectacolului, Tolcaciov cade pradă disperării și golului sufletesc, ce îl împing spre nebunie. ”Un personaj de actualitate, alături de alte simboluri pe lângă care trecem zilnic, va evolua pe scena turdeană” îi asigură actorul Ioan Alexandru Savu pe amatorii de teatru.

Din distribuția spectacolului mai fac parte Valentin Oncu, Miky Paicu, Maria Salcă / Mihaela Deceanu și Raluca Eremei-Bîrza / Alexandra Dușa.

Duminică, 4 februarie, de la ora 11, pe scena Teatrului Aureliu Manea va avea loc spectacolul cu povestea „Punguței cu doi bani” în regia lui Andrei Mihalache, un ”regal” de culoare, muzică și voie bună, adresat copiilor.

Biletele pentru cele două spectacole de la începutul lunii februarie se pot cumpăra de la agenția teatrului, din Turda, Piața Republicii nr. 52 sau online, de pe site-ul   www.tomtix.ro.

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *