• februarie 28, 2017
  • No Comment

Se apropie deschiderea oficială a fabricii Sonaca de la Moldovenești

Compania belgiană Sonaca va inaugura oficial fabrica construită în comuna Moldovenești, județul Cluj. Deși fabrica lucrează de la jumătatea lunii septembrie a anului 2016, inaugurarea oficială va avea loc vineri, 10 martie, cu începere de la ora 12.30.

La ceremonia oficială au confirmat participarea ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, secretarii de stat Ilan Harry Laufer, de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, respectiv Enache Jiru, de la Ministerul Finanțelor Publice. La eevniment va aprticipa și ambasadorul Belgiei la București, Excelența Sa Thomas Baekelandt.

Construcția fabricii din Moldovenești a durat 18 luni, iar primele linii de producție au început să funcționeze la jumătatea lunii septembrie 2016. Înprezent, fabrica are 30 de angajați, dar numărul acestora va crește până la 200, în anii următori, se precă într-un comunicat al companiei Sonaca Aerospace Transilvania SRL.

Investiția, realizată de companiaSonaca Aerospace Transilvania SRL a beneficiat de un ajutor de stat, în valoare de 24,1 milioane de lei (5,4 milioane de euro), oferit de Guvernul României. Valoarea totală a investiției se ridică la 52 de milioane de lei, sau 11,8milioane de euro.

Grupul belgian Sonaca SA, present la Moldovenești prin subsidiara Sonaca Aerospace Transilvania SRL, se ocupă cu dezvoltarea, producția, ansamblarea și testarea de structure și sisteme destinate industriei aerospațiale, pentru uz civil și/sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Sediul principal al Sonaca se află în Gosselies, Belgia. Grupul Belgian mai deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *