• mai 26, 2019
  • No Comment

Scrutinul ”2 în 1” ora 18: Turda –Crește decalajul între numărul persoanelor care au votat pentru alegerile europarlamentare și ceel care susțin ”referendumul lui Iohannis”

Scrutinul ”2 în 1” ora 18: Turda –Crește decalajul între numărul persoanelor care au votat pentru alegerile europarlamentare și ceel care susțin ”referendumul lui Iohannis”

Deși scrutinul pentru referendum a depășit, la nivel național, pragul necesar pentru validare, în Turda, la fel ca și în întreg județul Cluj, numărul persoanelor care au votat pentru alegerile europarlamentare l-a devansat, posibil decisiv, pe cel al partizanilor ”referendumului lui Iohannis”.

În timp ce la Turda, până la ora 18, la Biroul Electoral Central s-au înregistrat  18.954 de persoane care au votat la alegerile europarlamentare, 16.507 persoane au susținut, prin vot, referendumul inițiat de către președintele țării, Klaus Iohannis, cu privire la sancționarea corupției și la legile Justiției. În procente, 40,45 la sută dintre cei 46.851 de turdeni al căror nume figurează pe listele electorale, au votat pentru alegerile europarlamentare, iar 35,23 la sută au participat și la referendum.

Pe ansamblul județului Cluj, la ora 18 se consemnaseră următoarele rezultate: Alegeri europarlamentare: au votat 299.341 persoane, dintr-un total de 610 mii, adică 49,11 la sută din electoratul județului. Pentru referendum s-au mobilizat 275.651 de votanți, ceea ce reprezintă 45,22 de procente din electoratul județului Cluj.

La Turda, cei mai numeroși cetățeni care au participat la ambele tipuri de scrutin  fac parte dintre persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani, urmate de cele cu vârste mai mari de 65 de ani. La polul opus, cea mai slabă participare la vot s-a consemnat, până la ora 18, în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, adică tocmai a celor îndemnați de ”#reziști” să își țină părinții și bunicii acasă duminică, 26 mai 2019, ziua scrutinelor pentru alegerile europarlamentare și a referendumului.

 

E.H

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *