• iunie 29, 2018
  • No Comment

Roluri în Festivalul internațional de teatru de la Turda – Catrinel Dumitrescu: ”Pe scenă se spune necondiționat adevărul”

Roluri în Festivalul internațional de teatru de la Turda – Catrinel Dumitrescu: ”Pe scenă se spune necondiționat adevărul”

Vineri, 29 iunie, în prima zi a celei de-a doua ediții a Festivalului internațional de teatru de la Turda, de la ora 20, în sala mare a Teatrului Aureliu Manea are loc spectacolul cu piesa ”Totul e relativ” o producție a Teatrului Nottara din București. Protagoniști: Catrinel Dumitrescu și Constantin Cotimanis.

Așadar, peste o oră și jumătate Carmen Dumitrescu urcă pe scena teatrului turdean. Într-un interviu acordat Loretei Popa, publicat în reista Jurnal spiritual (www.jurnalspiritual.eu) Catrinel Dumitrescu ”deconspira” sursele crezului său artistic: ”De la el (n.r: Octavian Cotescu)  am învăţat că pe scenă se spune necondiţionat adevărul, că arta e senină, că vocaţia artistică e ceva ce ai înăuntrul tău de când te naşti şi trebuie să-i consacri toată viaţa fără să aştepţi nimic în schimb”.

Catrinel Dumitrescu s-a născut în 11 octombrie 1956 la Brăila. Remarcată de regizorul Tocilescu, pe când, elevă fiind, frecventa un cerc de teatru, acesta i-a oferit rolul de debut in „Svanevit” de Strindberg, la Teatrul din Braila. Acel spectacol a determinat-o pe Carmen Dumitrescu să dea examen de admitere la  Institutul de Teatru și Artă Cinematografică din București. În anul III juca, împreună cu profesorul său, actorul Octavian Cotescu, la Bulandra, în „Anecdote provinciale” într-o distribuție din care mai făceau parte Tamara Buciuceanu Botez, Ștefan Bănică, Virgil Ogășanu etc..

Carmen Dumitrescu s-a căsătorit cu actorul Emil Hossu, cu acre a jucat, vreem de zece ani, în piesa „Doi pe o bancă” de Ghelman. În anul 2002, Carmen Dumitrescu a fost decorată cu Ordinul Național pentru Merit, în grad de Cavaler.

(sursa: Cinemagia)

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *