• februarie 4, 2018
  • No Comment

Rezultatele fazei locale a olimpiadei la informatică, în județul Cluj

Rezultatele fazei locale a olimpiadei la informatică, în județul Cluj

Desfășurată luni, 29 ianuarie, faza locală a olimpiadei școlare la informatică a dat ”undă verde” pentru faza județeană a concursului unui număr de 13 liceeni din Turda, toți elevi al Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV), din localitate.

Astfel, după concursul rezervat elevilor din clasa a IX-a, s-au calificat la etapa județeană Rareș Cristian Lișcan și Cătălin Ioachim Badu. Șapte elevi din clasele a X-a de la CNMV Turda vor merge la faza județeană a olimpiadei la informatică: Dragoș Paul Oltean, Ionuț Florin Bratu, Horia Roman Crișan, Daniel Sergiu Tritean, Andrei Constantin Preda, Alin Bogdan Chiorean  și Bogdan Silvășan. La olimpiada județeană de informatică, în concursul rezervat elevilor din clasa a XI-a, Turda va fi reprezentată de Dan Tudor, Radu Belea și Cristian Bota. Cel mai bine clasat concurent din Turda la faza locală a olimpiadei la informatică, Andrei Bratu, care a realizat 160 de puncte din 200 posibile, va reprezenta Colegiul Național Mihai Viteazul la faza județeană a olimpiadei la informatică, în concursul rezervat elevilor care vor absolvi liceul în vara acestui an.

După faza locală, în etapa județeană a olimpiadei la informatică s-au calificat 165 de liceeni care învață la școli din județul Cluj. Dintre aceștia, 131 învață la licee din Cluj-Napoca, 19 la cele două licee teoretice din Dej, 13 reprezintă Colegiul Național Mihai Viteazul, din Turda, iar 2 învață la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” din Gherla.

Printre cei 31 de elevi din clasele ciclului gimnazial, calificați la etapa județeană a olimpiadei la informatică nu se află niciun elev din Turda sau din Câmpia Turzii.

La faza locală a olimpiadei la informatică au realizat punctaj maxim – 200 de puncte, patru participanți la concursul rezervat elevilor din clasele gimnaziale și cinci participanți la secțiunea destinată liceenilor. Dintre cei nouă ”campioni absoluți” opt învață la școli din Cluj-Napoca și unul la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej. Lista ”campionilor absoluți” ai fazei locale a olimpiadei la informatică include numele elevilor: Bogdan Zeriu (Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”) și Lorena Hanțig (Colegiul Național ”Emil Racoviță”), la clasa a VII-a; Ioana Gabor (Liceul Teoretic ”Avram Iancu”) și David-Andrei Lăuran (Școala Gimnazială ”Horea”), la clasa a VIII-a; Ciprian Marin (Colegiul Național ”Emil Racoviță”), la clasa a X-a; Valeria Popescu (Liceul Teoretic ”Avram Iancu”), Tudor Bogdan (Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”) și Rareș-Bogdan Patcaș (Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej) la clasa a XI-a; respectiv Antonio Boar (Liceul Teoretic ”Avram Iancu”), câștigătorul, cu 200 de puncte, al concursului rezervat elevilor din clasa a XII-a.

Potrivit regulamentului concursului, s-au calificat la etapa județeană a olimpiadei de informatică elevii care au obținut cel puțin 30 de puncte, în cazul participanților din clasele gimnaziale, respectiv minimum 40 de puncte, în cazul liceenilor. Participanții au primit câte 20 de puncte din oficiu.

Etapa județeană a olimpiadei de informatică se va desfășura în 17 martie, la Liceul Teoretic de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” liceele teoretice ”Avram Iancu” și ”Nicolae Bălcescu” respectiv la Colegiul Național ”Emil Racoviță” toate din Cluj-Napoca.

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *