• iunie 30, 2018
  • No Comment

Reparațiile la podul peste Arieș de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, transferate de Guvern în sarcina CNAIR

Reparațiile la podul peste Arieș de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, transferate de Guvern în sarcina CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are sarcina de a executa reparațiile la podul peste râul Arieș, situat pe DN 1, la ieșirea din Turda spre Alba Iulia.

Prin Hotărârea nr. 376, publicată în Monitorul Oficial nr. 0452, din 24 mai 2018, Guvernul României a aprobat ”preluarea podului peste râul Arieş, situat pe drumul naţional DN 1, proprietatea publică a statului…, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda, judeţul Cluj, în administrarea Ministerului Transporturilor şi în concesiunea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”.

Potrivit hotărârii Guvernului, predarea-preluarea podului peste râul Arieş, situat pe drumul naţional DN 1, a cărei administrare se transmite potrivit art. 1 s-a făcut pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a HG 376, publicată în M.O 0452/24 mai 2018.
Construit în anul 1965, din beton armat, podul, cu o lungime de 145,86 metri, re șase deschideri de câte 24,31 metri. Potrivit extrasului CF Turda, nr. 63237, podul, a cărui suprafață construită măsoară 365 de metri pătrați, la sol, are o valoare de inventar de peste 19 milioane de lei.

Pe  site-ul CNAIR nu există, deocamdată, nicio informație despre date începerii lucrărilor de reparație la podul peste Arieș de pe DN 1, situat la ieșirea din Turda spre Alba Iulia.

E.H

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *