• martie 13, 2020
  • No Comment

Războiul COVID. Jurnal de front 3: România fără victime. Europa își jelește morții

Războiul COVID. Jurnal de front 3: România fără victime. Europa își jelește morții

Până vineri, 13 martie, în România s-au confirmat 68 de persoane infectate cu virusul COVID–19 (corona-virus). La nivel național nu s-a consemnat nici un deces din cauza corona-virusului, iar șase persoane dintre cele 68 infectate s-au vindecat și au părăsit spitalul, după cum se precizează în buletinul de vineri, 13 martie, ora 11, la Centrului de Comunicare Strategică.

Persoanele infectate cu COVID-19 (corona-virus), internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța, se află sub supraveghere medicală permanentă. ”Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la Serviciul de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) al Institutului Victor Babeș, din București. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș s-a ameliorat față de momentul internării” se precizează în ultimul buletin informativ emis de Centrul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României 2.067 de persoane se află în carantină instituționalizată iar alte 13.745 de persoane se află în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

La nivel mondial, în ultimele zile a crescut numărul persoanelor infectate cu COVID-19, dar și numărul deceselor provocate de corona-virus. Potrivit Johns Hopkins CSSE (https://systems.jhu.edu) de miercuri, 11 până joi, 12 martie, la nivel mondial s-au consemnat 6899 de noi îmbolnăviri. Astfel, ieri, în toată lumea existau 125.518 persoane infectate cu COVID-19. Din 11 până în 12 martie corona-virusul a mai omorât 325 de oameni. Numărul total al deceselor consemnate ca urmare a infectării cu COVID-19 a ajuns, joi, 12 martie, la 4617 victime.

În Europa, situația devine din ce în ce mai inflamabilă, mai ales din cauza focarului de corona-virus din Italia. De miercuri, 11, până joi, 12 martie, în Peninsula Italică au murit 196 de persoane infectate cu corona-virus. Astfel, numărul total al victimelor făcute de COVID-19 în Italia a ajuns la 827, conform  statisticilor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (www.ecdc.europa.eu/en), sursă citată de Centrul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României.

În Franța statisticile indică 2281 de persoane infectate cu COVID-19 dintre care 48 au murit până joi, 12 martie. Până la aceeași dată, în Spania s-au consemnat 2140 de persoane infectate cu corona-virus, dintre care 47 de morți. Germania, cu 1567 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-129 și 3 decese, respectiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu 456 de persoane infectate, dintre care șase au murit, dar singurul stat din cele enumerate în care, din 11 până în 12 martie corona-virusul nu a făcut nicio victimă, par să fi gestionat mai eficient pandemia de corona-virus, decretată la nivel global de Organizația Mondială a Sănătății.

Emil HĂLĂȘTUAN

Sursa imaginii:  http://www.riau24.com

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *