• decembrie 19, 2017
  • No Comment

Prognoză liberală pentru Turda, în 2018: Taxe și impozite locale majorate, buget mai mic

Prognoză liberală pentru Turda, în 2018: Taxe și impozite locale majorate, buget mai mic

Liberalii turdeni, cu cinci reprezentanți în Consiliul local, se arată sceptici în ceea ce privește bugetul Turzii pentru anul viitor. Într-o conferință de presă desfășurată marți, 19 decembrie, la sediul organizației locale a PNL, consilierul Cristian Felezeu a apreciat că în 2018 veniturile la bugetul Turzii vor scădea, în raport cu cele realizate în 2017. Dacă în acest an veniturile realizate la bugetul local au depășit 1100 de miliarde de lei vechi, în 2018 acestea vor scădea. ”Am estimat o reducere cu 30 la sută a veniturilor bugetului local, pentru anul viitor” a precizat Cristian Felezeu, membru în comisia de buget-finanțe a forului deliberativ turdean.

În aceeași ordine de idei, președintele organizației liberalilor turdeni, avocatul Nicolaie Giurgiu, a

Președintele PNL Turda, avocatul Nicolaie Giurgiu: ”În curând vom vedea o majorare a taxelor și a impozitelor locale”

proorocit taxe și impozite locale mai mari pentru turdeni. ”În curând vom vedea o majorare a tuturor taxelor și impozitelor locale” a spus Nicolaie Giurgiu. Totodată, preșdintele PNL Turda îi asigură pe cetățeni că, prin cei cinci reprezentanți în Consiliul local, liberalii vor încerca să împiedice ”majorarea discriminatorie a acestor taxe și impozite” prin promovarea propriilor proiecte de hotărâre inițiate în acest sens de grupul PNL din forul deliberativ turdean. De asemenea, grupul PNL din Consiliul local militează pentru ”rezonarea” Turzii. Consilierul Cristian Felezeu a precizat că liberalii vor prezenta un proiect în acest sens, după sărbătorile de iarnă. Liderul grupului liberal din forul deliberativ turdean a mai amintit de propunerea adoptării, de către forul deliberativ turdean, a unor măsuri fiscale pentru încurajarea dezvoltării economice a orașului. ”Din acest punct de vedere am rămas în urmă, în comparație cu localități din jurul Turzii, precum Cluj-Napoca sau Câmpia Turzii” suține Cristian Felezeu.

Profesorul Ciprian Rigman, reprezentant al PNL în Consiliul local Turda: ”Vom propune administrației publice turdene adoptarea, în anul 2018, a unui buget parțial participativ”

Liberalii vor propune autorităților publice locale adoptarea unui buget parțial participativ pentru anul 2018. Propunerea liberalilor s-ar materializa printr-un proiect-pilot aplicat într-un cartier al Turzii. ”Clujul și Oradea au aplicat cu succes rețeta bugetului participativ” a argumentat consilierul Ciprian Rigman viabilitatea unei astfel de experiențe.

Rigman a trecut în revistă activitatea consilierilor liberali în anul 2017. Pe lângă semnalarea derapajelor puterii locale, alcătuită din majoritatea PSD-ALDE, susținută de PMP, PRM și UDMR, consilierii liberali au propus colegilor din celelalte partide reprezentate în Consiliul local Turda concretizarea, prin hotărâri ale forului deliberativ turdean, a unor inițiative precum dublarea cuantumului burselor școlare și eliminarea ”taxei pe apa de ploaie” (apa meteorică) aplicată de Compania de Apă Arieș. Aceste inițiative nu au avut sorți de izbândă, deoarece veneau din partea unui partid de opoziție, unicul ce și-a asumat acest rol în forul deliberativ turdean. De asemenea, cei cinci consilieri liberali au votat împotriva impunerii taxelor pentru transportatorii ce tranzitează Turda și au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește ”starea dezolantă în care se află Cimitirul Eroilor”.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *