• august 13, 2018
  • No Comment

Pe câmpia Turzii: Voievodul Mihai Viteazul va transmite un mesaj românilor de azi

Pe câmpia Turzii: Voievodul Mihai Viteazul va transmite un mesaj românilor de azi

Lupii Albi vor reconstitui discursul de peste veacuri al voievodului Mihai Viteazul, primul întregitor de țară al românilor. În cadrul acestui eveniment, ce se va desfășura duminică, 19 august, de la ora 18, pe câmpia de la Turda, cu ocazia comemorării a 417 ani de la uciderea primului voievod unificator de țară din istoria românilor, echipa asociației culturale Lupii Albi, format din 15 cascadori profesioniști, va reconstitui și una din cele mai importante bătălii purtate de Mihai Viteazul pentru reîntregirea neamului, se precizează într-un comunicat al Primăriei Turda. Spectacolul de reevocare istorică, realizat de trupa de actori și cascadori Lupii Albi include și încoronarea lui Mihai Viteazul, la Alba Iulia.

Tenorul Vlad Miriță îl va interpreta pe Mihai Viteazul. Din distribuție mai fac parte Ioan Isaiu (Andrei Bathory), Elvira Deatcu (Doamna Teodora), Bogdan Jianu (Baba Novac), Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi și Adrian Curpene (Frații Buzești), Radu Micu (scoțianul John Smith) și Dan Ionescu (Malaspina, consilierul lui Bathory).

Scenele de reevocare istorică interpretate la Turda fac parte din spectacolul  ”Mihai Viteazul” din repertoriul Lupilor Albi, ce readuce la viață figuri marcante ale istoriei naționale: Vlad Țepeș – Dracula, Ștefan cel Mare, Constantin Brâncoveanu, Iancu Jianu, Regina Maria, etc.

Lupii Albi militează pentru securizarea, conservarea și promovarea istoriei și a valorilor naționale, prin reevocarea momentelor ce i-au definit pe români ca popor, ca nație. Actorii și cascadorii profesioniști din această echipă și-au unit forțele pentru a readuce în atenția publicului “Istoria ca un spectacol”.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *