• august 7, 2018
  • No Comment

Modificări la Legea asociațiilor de proprietari

Modificări la Legea asociațiilor de proprietari

Deputații au dat votul final pentru modificarea legii asociațiilor de proprietari. Cea mai importantă modificare o reprezintă cae referitoare la măsurile pe care le pot lua asociațiile de proprietari pentru recuperarea datoriilor resatnte de la membrii rău-platnici. Legea modificată prevede că, după trei luni de neplată, restanțele se vor înscrie în cartea funciară. Astfel, datornicii nu își vor mai putea vinde apartamentele până nu achită sumele restante datorate pentru întreținere. Proprietarii aflați în această situație vor trebui notificați atunci când împotriva lor se va deschide o acțiune în instanță.

Legea mai prevede și o altă noutate: în cadrul asociațiilor de proprietari se pot constitui asociații de chiriași, dar actul normativ ce a primit vot final în Camera Deputaților nu oferă foarte multe detalii în această privință.

Legea stabilește și încheierea pe o perioadă determinată a contractelor de administrare.

Deși actele pentru constituirea asociației de proprietari se vor depune direct la judecătoria competentă, persoana care dorește să devină membru al asociației va trebui să se adreseze primăriei de care aparține.

Potrivit modificărilor legii, asociația de proprietari va trebui să dispună de două conturi bancare: unul pentru plățile facturilor, iar celalalt pentru fondul de reparații sau investiții.

Legea modificată a asociațiilro de proprietari va intra în vigoare după promulgarea sa de către președintele României și după publicarea textului acesteia în Monitorul Oficial.

 

E.H

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *