• februarie 26, 2018
  • No Comment

”Meniul” pompierilor din județul Cluj, în ultimul week-end al lunii februarie: Accidente rutiere cu victime și incendii

”Meniul” pompierilor din județul Cluj, în ultimul week-end al lunii februarie: Accidente rutiere cu victime și incendii

Accident rutier cu victime: Doi morți și patru răniți

Coliziunea dintre două autoturisme și un autotren s-a soldat cu moartea a două persoane și cu rănirea altor patru, dintre care una în stare gravă. Conform unui comunicat transmis presei de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Cluj, accidentul rutier s-a produs duminică, 25 februarie, pe tronsonul DN1 dintre localitățile Poieni și Ciucea, din județul Cluj. După accident, doar o macara de mare tonaj a putut ridica autotrenul, răsturnat perpendicular pe șosea.  

La locul accidentului au intervenit două echipaje de descarcerare de la Detașamentul de Pompieri din Huedin și trei ambulanțe ale serviciilor SMURD din Huedin, Gilău și din Cluj-Napoca, se mai precizează în comunicatul ISU Cluj.

 

O casă, un garaj și un atelier auto, făcute scrum

 

”Meniul” servit de soartă echipajelor ISU Cluj la precedentul sfârșit de săptămână, în zona Huedinului, a cuprins și un incendiu. Pompierii de la detașamentul din Huedin au intervenit, cu două autospeciale, pentru a stinge focul ce a izbucnit la o casă din localitatea Bologa. Pompierii au stins focul după   mai bine de trei ore, timp în care incendiul a distrus casa aproape în întregime. Potrivit unui comunicat al ISU Cluj, flăcările au devorat tavanul încăperii centralei termice, centrala termică, obiecte electrocasnice și de mobilier, diverse truse și utilaje. Incendiul nu s-a soldat cu victime omenești, iar intervenția pompierilor a împiedicat extinderea focului la locuințele învecinate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza depozitării jarului din centrala termică lângă alte materiale combustibile, după aprecierea specialiștilor din cadrul ISU Cluj.

Un alt incendiu s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 25 februarie, la un atelier auto și un garaj, anexe ale unei locuințe din localitatea Mintiu-Gherlii. Ca și în cazul incendiului de la Bologa, două echipaje de la Detașamentul de Pompieri din Dej s-au luptat mai bine de trei ore cu focul, pentru a opri propagarea flăcărilor la clădirile și la materialele depozitate în apropiere. Într-un comunicat transmis presei luni, 26 februarie, de ISU Cluj, se precizează că focul a distrus, în întregime, atelierul și garajul auto. Incendiul, ce a provocat și distrugerea parțială a unui autovehicul, a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, se mai precizează în comunicatul ISU Cluj.

 

Week-end ”negru” pentru echipajele ISU Cluj

 

De vineri, 24, până duminică, 26 februarie, echipele ISU Cluj au desfășurat 114 misiuni de intervenție. Pe lângă intervențiile la accidente rutiere și cele pentru stingerea unor incendii, echipaje ale ISU Cluj au executat și o misiune de asanare a teritoriului de muniție.

Echipajele ISU Cluj au acordat asistență medială de urgență în 102 de cazuri. Potrivit raportului ISU, dintre cele peste 100 de cazuri, în 86 s-a solicitat intervenția pentru afecțiuni medicale diverse și în alte cinci pentru descarcerarea victimelor unor accidente rutiere.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *