• noiembrie 8, 2020
  • No Comment

În plină criză COVID: Liber pentru negoț, în piețele din Turda

În plină criză COVID: Liber pentru negoț, în piețele din Turda

Piețele din Turda vor rămâne deschise, a anunțat primarul localității, Cristian Matei, într-o postare pe contul său oficial de facebook. Mesele din piața acoperită de la Materna se vor muta într-un spațiu deschis, în fața Cinematografului Tineretului ”astfel încât toți vânzătorii să își poată expune marfa, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță” a precizat primarul Turzii, Cristian Matei. Acesta îi asigură pe concetățenii săi că ”toate magazinele din incintele piețelor (piețe deschise sau piețe închise) și comercianții de lactate își pot desfășura în continuare activitatea”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat și aprobat, în ședința desfășurată duminică, 8 noiembrie, la Prefectura Cluj, decizia de a menține deschise piețele agroalimentare din Turda, după cum menționează Cristian Matei în anunțul postat de circa o oră pe rețelele de socializare online.

”Aceste puncte de aprovizionare sunt extrem de importante pentru cetățeni, motiv pentru care ne vom asigura că atât accesul cetățenilor la alimentele din piață cât și dreptul producătorilor și comercianților de a-și vinde marfa să fie protejate” a mai adăugat primarul Turzii.

În articolul 7 din Hotărârea 52, din 5 noiembrie, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență ”se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”.
În cuprinsul aceluiași articol, ale cărui prevederi au provocat îngrijorarea, îndeosebi a micilor producători și a cumpărătorilor, se precizează că ”se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară”.

În aceeași ordine de idei, conducerea organizației județene Cluj a Partidului Național Liberal, formațiune politică aflată la guvernare, a anunțat, pentru a liniști populația, din rândul căreia provin și potențialii alegători care vor vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie, că ”producătorii și fermierii români vor avea în continuare posibilitatea să își comercializeze produsele în spațiile special amenajate, inclusiv în piețele volante puse la dispoziție de către autoritățile publice, cu respectarea normelor impuse de pandemia de Covid-19”.

În încheierea comunicatului PNL Cluj se precizează: ”consumatorii vor putea beneficia de produse proaspete și românești, iar sănătatea și siguranța acestora vor reprezenta în continuare o prioritate pentru noi”.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *