• august 13, 2017
  • No Comment

Handbaliștii de la Potaissa – ”Excelenții” anului 2017 la Turda

La fel ca și la ediția precedentă a galei ”10 pentru Turda” voturile acordate prin intermediul mediilor online au stabilit ierarhia celor mai reprezentativi turdeni din anul 2017.

La cea de-a doua ediție a galei ”10 pentru Turda” premiul de excelență a revenit formației de handbal masculin Potaissa Turda, medaliată cu argint în Cupa Challenge, competiție desfășurată sub egida Federației Europene de Handbal și ocupantă a celei de-a treia trepte a podiumului la finalul ediției de campionat 2016-2017, în Liga Zimbrilor.

Pe lângă premiul de excelență, la cea de-a doua ediție a galei ”10 pentru Turda” desfășurată duminică, 13

Coregraful Vasile Baciu

august, cu începere de la ora 12.30, pe scena Teatrului ”Aureliu Manea” s-a acordat și un premiu special. Acesta a revenit coregrafului Vasile Baciu, care, în șapte decenii de viață, a sădit la numeroși tineri și copii dragostea pentru jocurile populare, pentru folclorul românesc.

Nu numai jocurile populare ci și performanțele dansatorilor sportivi au avut ecou în inimile turdenilor. Astfel, Clubul de dans sportiv ”Potaissa” a fost desemnat drept unul din cei zece câștigători ai trofeelor ”10 pentru Turda”. Celelalte trofee au revenit anul acesta brandului Salina (director general Simona Baciu), Colegiului Național Mihai Viteazul și Teatrului ”Aureliu Manea” (manager Cătălin Grigoraș). În ceea ce privește premiile acordate la ”individual” alegătorii care și-au exprimat  preferințele prin intermediul internet-ului au desemnat-o pe Daniela Nicoară drept cel mai bun om de afaceri turdean și pe Gelu Florea drept jurnalistul anului, la fel ca și la prima ediție a galei ”10 pentru Turda” desfășurată în 2016. Sprtivul anului a fost ales atletul Samuel Bucșa, campion mondial, iar Oana Vențel și Mihaela Deceanu au primit titlurile de cel mai bun solist de muzică, respectiv de cel mai bun actor al Turzii.

Solista de muzică populară Oana Vențel

În prima parte a galei, rezervată ”viitorului” pe scenă au urcat cei mai merituoși elevi ai Turzii, șefii de promoție de la șase școli și șase licee ale orașului, elevii care s-au remarcat la fazele județene, naționale și internaționale ale diverselor concursuri școlare, precum și  cei care au obținut rezultate deosebite la competițiile diverselor discipline sportive, precum fotbal, baschet, atletism sau karate.

Primarul Turzii, Cristian Matei, a înmânat trofeele și diplomele la toate categoriile incluse în cele două secțiuni ale galei.

Ceremonia, prezentată de către directorul Casei de Cultură din Turda, profesoara Ana Sevan, a fost ”condimentată” cu două reprize muzicale, susținute de cantautorul Adrian Sărmășan.

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *