• august 24, 2018
  • No Comment

Handbal masculin: Potaissa continuă seria meciurilor de pregătire

Handbal masculin: Potaissa continuă seria meciurilor de pregătire

După nouă partide amicale, disputate la Baia Mare, Suceava sau București, în ”linia dreaptă” dinaintea debutului cu FC Porto, în ediția 208-2019 a Cupei EHF, formația turdeană Potaissa mai dispută două meciuri de pregătire pe teren propriu, în ”triunghiularul” din 24-26 august, la care mai participă CSM Focșani și Știința Bacău.

În prima partidă, disputată vineri, 24 august, de la ora 18, în sala Gheorghe Barițiu, elevii pregătiți de frații Horațiu și Ovidiu Gal au dispus, cu 32- 25 (17 – 13) de CSM Focșani, formație pregătită de Sandu Iacob, fost component al Potaissei Turda.

Principalii marcatori ai Potaissei, în partida de vineri, Cristian Ghiță (7 goluri) și Radu Lazăr (4), au fost secondați de Zacaciurin, Cîntec și Thalmaier, cu câte 3 goluri înscrise, respectiv Răzvan Pavel, Nenad Savic, Daniel Pop și Laslo, care au marcat câte două goluri în poarta oaspeților. La stabilirea scorului final au mai contribuit Talas, Ionuț Rotaru, Lucian Ignat și Teodor Pințoiu, cu câte un gol. În ceea ce privește evoluția portarilor, dintre Irimuș, Fleșer și Szopka, cel mai în vervă s-a dovedit Răzvan Szopka, revenit la formația turdeană după un periplu la Făgăraș.

De partea cealaltă, CSM Focșani a avut o prestație mai bună decât ar lăsa să se înțeleagă scorul. Numai că un Szopka în zi mare, secondat cu brio în poarta Potaissei de către Irimuș, respectiv de Fleșer, au zădărnicit multe din șansele de gol ale formației oaspete. Principalii marcatori ai CSM-ului din Focșani au fost Didi Hrimiuc și Ilija Savic, cu câte șase goluri fiecare. Pentru formația pregătită de Sandu Iacob au mai înscris Miroiu, Pătru, Mocanu, Rață, Hagiu, Eros, Moisă și Popa. În ceea ce privește portarii, l-am creditat cu cea mai bună prestație pe Cloșca, urmat de Shota Țzevadze. Cel de-al treilea portatr al CSM-ului, Marocico, a jucat prea puțin, așadar evoluția sa nu a fost una concludentă.

După partida de vineri, 24 august, Potaissa a bifat al zecelea meci de pregătire, din care a câștigat 5, a pierdut 4 și a reușit o remiză, la București, cu Dinamo, campioana țării.

Duminică, 26 august, de la ora 11, Potaissa va juca cel de-al doilea meci al triunghiularului de la Turda în compania Științei Bacău, echipă ce revine, din acest sezon, în Liga Zimbrilor.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *