• septembrie 15, 2019
  • No Comment

Handbal feminin, Liga Florilor: Universitatea Cluj-Napoca – SCM Râmnicu-Vâlcea 23 – 34 (8 – 20)

Handbal feminin, Liga Florilor: Universitatea Cluj-Napoca – SCM Râmnicu-Vâlcea 23 – 34 (8 – 20)

SCM Râmnicu-Vâlcea, antrenament cu public înaintea derby-ului cu CSM București

Într-o partidă ce a contat pentru etapa a IV-a a Ligii Florilor, liderul clasamentului, SCM Râmnicu-Vâlcea a dispus de formația clujeană Universitatea. Meciul,  desfășurat duminică, 15 septembrie, în sala Gheorghe Barițiu, a constituit o premieră pentru Turda, oraș în care s-a jucat, pentru prima dată, o partidă programată în primul eșalon valoric al handbalului feminin românesc.

Formația din Râmnicu-Vâlcea a aruncat în luptă ”artileria grea” și s-a distanțat pe tabela de scor încă de la începutul unei partide, pe care a condus-o ”da capo al fine”.

Clujencele au mai redus din diferență în repriza a doua și, pe fondul relaxării formației oaspete, cu zece minute înaintea finalului partidei Universitatea s-a apropiat la șapte goluri de vâlcence (20 – 27, min. 50). Din acel moment  liderul la zi al Ligii Florilor și una din cele două formații românești participantă la Liga Campionilor Europeni la handbal feminin, a apăsat pe accelerație și, până la finalul partidei a refăcut, aproape în totalitate diferența consemnată la pauză.

De la formația vâlceană s-au detașat, prin evoluții, portarul Yulyia Dumanska, cu 8 intervenții salvatoare pentru

Yulyia Dumanska, portarul formației SCM Râmnicu-Vâlcea și al echipei naționale de handbal feminin a României

poarta sa, într-o repriză și Cristina Florica (7), Alexandra Badea (6), respectiv Asma Elghaoui (5), marcatoarele celor mai multe goluri. Pentru Universitatea Cluj-Napoca cele mai multe goluri le-au înscris Diana Lazăr (5), Florina Chintoan și Patricia Moraru, câte 4. S-a remarcat, de asemenea, portarul Viorica Țăgean, care, prin cele zece intervenții salvatoare pentru poarta sa a redus proporțiile scorului.

Universitatea Cluj-Napoca, o echipă ce nu și-a găsit încă cadența, a suferit, în partida de la Turda, a patra înfrângere consecutivă din campionat și, fără niciun punct câștigat în primele patru etape, formația de pe Someș ocupă ultimul loc în clasament.

În etapa a V-a, Universitatea Cluj-Napoca va juca sâmbătă, 21 septembrie, la Brăila, cu formația locală Dunărea. De partea cealaltă, SCM Râmnicu-Vâlcea va întâlni, de asemenea sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15.30, pe CSM București, într-o partidă considerată primul derby al campionatului.  Meciul de la Râmnicu-Vâlcea va fi transmis de Televiziunea Română 1.

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *