• februarie 16, 2018
  • No Comment

Ecouri din străinătate: Semifinala Eurovision de la Turda, o experiență muzicală de neuitat

Ecouri din străinătate: Semifinala Eurovision de la Turda, o experiență muzicală de neuitat

O experiență muzicală de neuitat, într-o locație minunată, ce merită promovată. Jocul de lumini de poveste și acustica la înălțime au conferit spectacolului dimensiunile unui eveniment memorabil.

Aceste concluzii au reieșit din impresiile împărtășite de cinci persoane din  străinătate care au urmărit transmisia televizată a semifinalei Eurovision România desfășurată duminică, 11 februarie, în Salina din Turda. Între cele cinci persoane care și-au exprimat opinia despre spectacolul organizat de TVR, împreună cu Primăria și cu Salina din Turda, se află și două turdence, Ladanyi Emese, care trăiește la Paris și Fejer Izabella, care se află în SUA. Celelalte trei păreri despre semifinala Eurovision de la Turda le-a consemnat Fejer Izabella, încântată de ipostaza de ucenic în ale jurnalismului.

O experiență muzicală de neuitat: ”Cred că a fost o idee originală. Mi-ar fi plăcut să văd show-ul live, în salină. Ar fi fost o experiență muzicală de neuitat. E ceva ce nu vezi în fiecare zi”. (Gary Pearce – Malta).

Salina, ceva aparte, ceva mai creativ: ”Am văzut semifinala Eurovision de la Salina din Turda și mă bucur mult că organizatorii au ales un astfel de loc. Este ceva aparte, ceva mai creativ”. (Izabella – SUA)

Locația este minunată și merită promovată: ”Totul pare a fi minunat, neortodox și interesant. Locul are magia sa, însă cred că montarea instalațiilor presupuse de televizarea, în direct, a evenimentului, a dat multe bătăi de cap tehnicienilor de la TVR”. (Anne – SUA)

Eveniment memorabil în Salina din Turda: ”Salina a fost o alegere excelentă pentru organizarea semifinalei Eurovision România. Sper că Turda a profitat din plin de pe urma organizării acestui eveniment grandios. Jocul de lumini din salină a fost de poveste. Împreună cu acustica, care a fost la înălțime, chiar dacă scena s-a aflat la mulți metri sub pământ, au conferit spectacolului dimensiunile unui eveniment memorabil. În ceea ce privește calitatea muzicii și a interpretării, nu mă pronunț, deoarece de gustibus non est disputandum. Am înțeles însă, de la cei de acasă, că accesul a fost destul de limitat și că nici prețul unui bilet nu a fost mic”. (Ladanyi Emese – Paris, Franța).

Deși accesul la semifinala Eurovision România desfășurată duminica trecută în Salina din Turda s-a făcut pe bază de invitații, distribuite de organizatori, care nu au pus în vânzare bilete, în oraș au circulat informații despre posibilitatea de a cumpăra bilete pentru spectacolul organizat de TVR, împreună cu Primăria și cu Salina din Turda. Potrivit zvonurilor care au ajuns la urechile turdenilor din străinătate, un bilet se putea cumpăra cu 30-40 de lei.

Emil HĂLĂȘTUAN         

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *