• aprilie 13, 2017
  • No Comment

După un meci de infarct: Potaissa Turda, pentru al patrulea an consecutiv în ”careul de ași” al handbalului românesc

Potaissa Turda va juca în semifinalele play-off-ului campionatului național. Formația turdeană a obținut calificarea în dauna Politehnicii Timișoara, formație pe care a eliminat-o după trei partide. În meciul decisiv, disputat joi, 13 aprilie, cu începere de la ora 18, în sala ”Gheorghe Barițiu” din Turda, elevii pregătiți de frații Horațiu și Ovidiu Gal, au învins Politehnica Timișoara cu 24-23 (14-11) și astfel s-au calificat în semifinalele play-off-ului campionatului național de handbal masculin, ediția 2016-2017. Potaissa se va bate cu CSM București pentru calificarea în finala campionatului. Celălalt loc în finală și-l dispută formațiile Dinamo București și Dobrogea Sud Constanța.

După un început echilibrat de partidă Potaissa s-a detașat pe tabela de scor, la trei și chiar patru goluri diferență (13-9, în minutul 27). Oaspeții nu au putut ține pasul cu Potaissa în prima repriză deoarece portarul gazdelor, Țenghea, a câștigat duelul de la distanță cu Daskaloski, care nu a  mai repetat evoluția bună din meciul de la Timișoara, câștigat de Politehnica la limită, cu 30-29.

În repriza a doua Savic l-a înlocuit pe Daskaloski în poarta formației timișorene și, încet-încet, oaspeții au revenit în joc. După 11 – 14 la pauză, în minutul 43 Politehnica conducea pe Potaissa cu două goluri: 18 – 16. Cele două combatante au intrat de pe picior de egalitate în ultimele zece minute ale jocului: 19-19 în minutul 50. Au urmat cinci minute în care Potaissa a preluat iar conducerea, prin Cîntec, care a înscris golul al 20-lea al gazdelor. În minutul 54, după un atac al oaspeților ratat de pe extremă de către Marjanovic, gazdele se distanțau la două goluri pe tabelă, grație reușitei lui Roman Zacaciurin. Dar Politehnica a remontat handicapul și a reușit să egaleze iarăși, la 22, în minutul 57. Cîntec rata marcarea unui gol ce părea decisiv, dar timișorenii pierd aatcul din cauza unei pase greșite, astfel că la intrarea în ultimul minut al jocului Adomnicăi aducea formația gazdă în avantaj: 23-22. După un time-out cerut de staff-ul Politehnicii, cu 30 de secunde înaintea finalului partidei Lasica egala scorul la 23 și speranțele Politehnicii într-o calificare in extremis se păstrau intacte. Cu 15 secunde înaintea încheierii timpului regulamentar de joc Adomnicăi marca golul cu numărul 24 și oaspeții nu au mai avut timp pentru încă o răsturnare de situație, astfel că Potaissa Turda obține calificarea în semifinale, cu scorul general de 2-1 la victorii: 31 – 22; 29 – 30; 24 – 23.

Grație acestui rezultat, Potaisas continuă lupta pe trei fronturi: semifinalele Cupei Challenge, unde va juca cu Valur Reykjavik (Islanda) pentru calificarea în finală, semifinalele campionatului național, unde va întâlni pe CSM București și semifinalele Cupei României, unde sorții i-au scos în cale pe Dobrogea Sud Constanța, formație pe care au învins-o la Turda în returul campionatului.

Potaissa: Țenghea, 15 intervenții, Varo – Radu Lazăr 7 goluri, Răzvan Pavel 3, Roman Zacaciurin 3, Raul Marian 3, Adomnicăi 2, Amihăiesi 2, Huta, Thalmaier, Cîntec și Laslo, câte unul. Au mai jucat: Nenad Savic și Lucian Ignat.

Politehnica: Savic, 8 intervenții; Daskaloski, 5 – Lasica 6 goluri, Lazarov 5, Vaidasigan 4, Fenici 3, Milosevic 2, Marjanovic 2, Neamțu 1. Au mai jucat: Santeiu, Ștefan și Pejovic.

Aruncări de la 7 metri:

Potaissa – 4/2: Marian 3, Zacaciurin, 1 / Marian 1, Zacaciurin 1

Politehnica – 2/3: Vaidasigan, 2 / Marjanovic 2, Lazarov 1

Eliminări:

Potaissa 2 – Thalmaier, Pavel

Politehnica 3 – Santeiu, Pejovic, Vaidasigan

Au arbitrat: Bogdan Stark (București)-Ionel Ștefan (Ploiești)

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *