• mai 9, 2019
  • No Comment

Cu prilejul sărbătoririi zilei de 9 Mai, primarul Turzii, Cristian Matei a lansat îndemnul: ”Haideți să fim de partea adevărului și a dreptății!”

Cu prilejul sărbătoririi zilei de 9 Mai, primarul Turzii, Cristian Matei a lansat îndemnul: ”Haideți să fim de partea adevărului și a dreptății!”

În finalul discursului rostit cu ocazia ceremoniei desfășurate la Monumentul Eroilor Aviatori din centrul Turzii, cu ocazia sărbătoririi triplei semnificații a zilei de 9 mai, edilul-șef al orașului, Cristian Matei, a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe concetățenii săi să militeze mereu pentru cinste, curaj, bunătate, empatie și toleranță ”cele mai importante valori morale pe care le avem”. În continuarea mesajului, primarul Turzii a făcut un apel la poziționarea turdenilor, a românilor, în general ”de partea adevărului și a dreptății” și la unitate. ”Să fim uniți, să luptăm pentru noi, pentru a lăsa o moștenire valoroasă urmașilor noștri” și-a încheiat mesajul Cristian Matei. 

Sărbătorirea a 142 de ani de la proclamarea, la 9 mai 1877, a independenței de stat a României, a 74 de ani de la capitularea Germaniei naziste, moment ce a marcat încheierea celui de-al doilea război mondial în Europa și a 69 de ani de la declarația ministrului francez de externe Robert Schumann, ce a constituit actul de naștere a Uniunii Europene de azi, a prilejuit  organizarea de manifestări devenite tradiționale în astfel de ocazii.

La Turda, ceremonia începută la ora 12, prin trecerea în revistă, de către comandantul garnizoanei Turda, col. Vasile Chindriș, a Gărzii de onoare, alcătuită din ostași ai batalioanelor 814 Tancuri Mihai Vodă și 3 Artilerie Antiaeriană Potaissa, a continuat printr-o slujbă religioasă de pomenire a eroilor,  oficiată de un sobor de preoți de la bisericile românești din oraș. După discursul primarului Turzii, Cristian Matei, ceremonia a continuat cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor Aviatori și cu defilarea Gărzii militare.

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *