• mai 22, 2018
  • No Comment

Crapul haiducesc va deveni un fel de mâncare emblematic pentru Câmpia Turzii

Crapul haiducesc va deveni un fel de mâncare emblematic pentru Câmpia Turzii

Dacă megieșii lor, turdenii, au o mâncare tradițională, Friptura de Turda, ghirișenii s-au gândit că de ce nu ar avea și ei un preparat culinar emblematic pentru oraș. Și gândul a devenit aproape faptă cu prilejul Festivalului Peștelui, a cărui primă ediție s-a desfășurat în zilele de 19-20 mai, la Trei Lacuri. Acolo, duminică, 20 mai, a fost gătit un crap haiducesc, cu unt și caș dulce, după o rețetă a viceprimarului Câmpiei Turzii, Sorin Ghemeș. ”Rețeta de crap haiducesc va fi sinonimă cu tradiția culinară de la Câmpia Turzii” se precizează într-un comunicat despre prima ediție a Festivalului Peștelui, transmis marți, 22 mai, de Direcția ”Relații cu comunitatea” din Primăria Câmpia Turzii.

În cele două zile de festival, chefii Asociației Culturale Euro Est Alternativ România, coordonați de către

Crapul ”de Câmpia Turzii” cu unt și caș dulce ”/Cine-l gustă, nu se mai duce”

Radu Zărnescu, din București, membru fondator al A.C.E.E.A  au oferit gratuit publicului gustări pe bază de crap (borș de pește, file de crap pe plită), 24 de plite cu pește, 14 ceaune cu ciorbă de pește, 6 ceaune cu mămăligă, 500 de pâini, 20 de pești umpluți la cuptor, dar și păstrăv la grătar, scoici și fructe de mare, spre satisfacția celor aproximativ 5 mii de participanți la prima ediție a Festivalului Peștelui, număr estimat de către organizatori. La concursul de pescuit sportiv, Cupa Trei Lacuri, cel mai mare pește capturat a cântărit aproape 13 kilograme.

Responsabili cu buna dispoziție pe parcursul celor două zile de festival au fost Toni Ionescu (stand-up comedy) și Big Tonez, Good Day, DJ Marusha, Aldo Blaga & Tzikă Sax, care au asigurat ambientul muzical la Trei Lacuri.

La eveniment au luat parte și invitați din străinătate. Printre aceștia s-a aflat  primarul orașului Kisber, din Ungaria, Sinkovicz Zoltán, care a venit la Festivalul peștelui de la Câmpia Turzii însoțit de câțiva pescari din oraș..

„Sunt mândru și fericit, deopotrivă, că am reușit să organizăm la Câmpia Turzii acest eveniment în care maeștrii bucătari și mâncărurile gătite de aceștia au fost pe gustul celor peste 5 mii de oameni prezenți la eveniment. Le mulțumesc colaboratorilor și colegilor mei din Primăria Câmpia Turzii pentru ajutorul acordat, astfel încât acest eveniment să aibă succesul scontat. Îmi doresc ca Festivalul Peștelui să devină o tradiție la Câmpia Turzii” a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului.

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *