• iunie 1, 2018
  • No Comment

Compozitor și interpret la numai 12 ani, clujeanca Katia Cărbune pune pe jar lumea muzicii românești

Compozitor și interpret la numai 12 ani, clujeanca Katia Cărbune pune pe jar lumea muzicii românești

Katia, fetița de 12 ani care a câștigat anul trecut concursul Next Star, lansează piesa Without Me. Cu piesa nouă, Katia vorbește despre iubire ca un matur: „Este o poveste imaginară despre mine, deoarece la cei 12 ani ai mei nu am ajuns încă la momentul trăirii unei povești de dragoste. Mesajul pe care vreau să îl transmit prin această piesă adolescenților și tinerilor, în general, este că există fericire chiar și când ai fost părăsit și că îți va fi bine, indiferent de modul în care se încheie o poveste de iubire”,povestește Katia.

Katia cântă pe scena de la 3 ani. La una dintre serbările de Crăciun a cântat un colind în limba franceză în fața a peste 200 de oameni care au amuțit. La 6 ani a câștigat locul 3 la primul concurs de talente organizat la școala la care învață în Cluj, unde a cântat o piesă în spaniolă învățată de pe YouTube. Trei ani la rând a participat la concursurile de voce organizate în școală.La ultimul, în 2014, a cântat o piesă compusă de ea, My heart is breathing you, cu care a câștigat premiul cel mare, School Idol.

Acum patru ani, Katia și-a convins parinții să ia lecții de canto și de pian.“Se plictisea acasă,căci noi eram la cumpărături, și a zis să se joace la pian. Când am venit acasă, a zis:< Hai să vă cant ceva!>. Eu am crezut că e o melodie de la One Direction, preferații ei de la acel moment. Când mi-a spus că melodia este compusă de ea și mie mi-a fost greu să cred. Apoi, am găsit pe telefon mai multe bucăți de melodii compuse de ea și am înțeles că se juca în felul ăsta de ceva vreme” povestește Delia Cărbune, mama Katiei.

Katia a început anul trecut munca la studiourile HaHaHa Production. Unul dintre cei mai importanți producători muzicali, Șerban Cazan, este impresionat de Katia: „Experiența de studio cu Katia a fost una uimitoare pentru mine. Când lucrezi cu un copil de 12 ani în studio și ai constant senzația că lucrezi cu un om care face chestia asta de cel putin 20 de ani e clar că e ceva geniu la mijloc. O compozitoare super talentată și inspirată, deschisă tot timpul la idei noi, sound-uri noi, o voce incredibilă la doar 12 ani și, probabil, cea mai interesantă experiență a mea din studio din ultimii 10 ani.Without Me este compusă de Katia și Serban Cazan, iar textul este scris de Katia.

HaHaHa Production este unul dintre cele mai influente label-uri independente din România și, totodată, un brand important pe piața muzicală internațională. Astăzi, cel puțin 25 la sută din ”Top 100 – cele mai populare piese românești” poartă semnătura HaHaHa Production. Smiley, Feli, Sore, Cabron sunt doar câteva nume din portofoliul acestei case de producție.

În foto: Katia Cărbune

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *