• octombrie 8, 2018
  • No Comment

Coaliția pentru familie: Referendumul, boicotat de politicieni

Coaliția pentru familie: Referendumul, boicotat de politicieni

Organizația care a cerut organizarea acțiunii apreciază că referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii întemeierii familiei  prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie și nu ”dintre soți” nu a avut succes din cauza boicotării acțiunii de către partidele politice. 

Comitetul de Inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituția României precizează într-un comunicat trimis presei că ”ne aflăm în fața unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituției României, ce face obiectul prezentului Referendum”. Potrivit Coaliției pentru familie, boicotul s-a materializat prin afirmațiile false, răspândite ”într-o campanie de dezinformare fără precedent de la Revoluția din 1989, precum că acest Referendum este al Partidului Social Democrat și al liderului său, Liviu Dragnea”. Afirmația s-a dovedit un neadevăr, în condițiile în care tocmai PSD-ul a boicotat referendumul, se arată în comunicatul de duminică, 7 octombrie, al Coaliției pentru familie. Acuzațiile formulate de Coaliția pentru familie la adresa formațiunilor politice parlamentare și, în special la adresa PSD, partid aflat la guvernare, se întemeiază pe ”maniera superficială și neprofesionistă în care Referendumul a fost organizat, astfel încât nici măcar date elementare privitoare la obiectul referendumului nu au fost comunicate publicului românesc”.

Deși, prin intermediul comunicatului, transmis presei duminică, 7 octombrie, în timp ce procesul votării la referendum se afla în desfășurare, Coaliția pentru familie a cerut încetarea imediată a ”boicotului politic generalizat la nivelul întregii țări, îndreptat direct și în primul rând împotriva creștinilor din România” tentativa de a da undă verde revizuirii Constituției a eșuat, deoarece prezența la vot nu a atins pragul de 30 de procente din totalul alegătorilor români.

Pentru validarea referendumului de către Curtea Constiutțională a României, era nevoie de votul a cel puțin 30 la sută dintre cele peste 18 milioane de persoane înscrise pe listele electorale permanente. În loc de minimum 6 milioane de voturi, la închiderea urnelor s-a consemnat participarea la vot a circa 3,7 milioane de alegători.

În județul Cluj au votat 113.190 de persoane, ceea ce reprezintă 18,61 la sută din totalul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente din județ, adică mai puțin decât media națională de 20,41 la sută, rata participării al referendum.  La Turda și la Câmpia Turzii același indicator s-a situat sub media consemnată pe județ. Astfel, la Turda, potrivit statisticilor Biroului Electoral Central, au votat aproape 7 mii de persoane, ceea ce reprezintă 14,75 la sută din totalul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente.  La Câmpia Turzii au votat peste 3200 de persoane, adică 13,99 la sută din totalul alegătorilor care locuiesc în acest oraș.

În ceea ce privește participarea la referendum a locuitorilor din comunele învecinate cu cele două municipii de pe Arieș, rata participării, în ordine descrescătoare, a fost: Aiton – 20, 31 la sută; Tureni – 16,91 la sută; Ploscoș – 16,04 la sută; Săndulești – 15,17 la sută; Viișoara – 13,46 la sută; Călărași – 13,40 la sută; Luna – 12,75 la sută; Mihai Viteazul – 10,22 la sută și Moldovenești – 9,13 la sută.

Sursa imaginilor: www.protv.ro

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *