• noiembrie 27, 2017
  • No Comment

Cea de-a V-a ediție a concursului școlar ”Pe urmele sfinților”

Cea de-a V-a ediție a concursului școlar ”Pe urmele sfinților”

Cu câteva zile înaintea sărbătoririi Sfântului Nicolae, elevi de la mai multe școli din județul Cluj vor încerca să ia urma primului ”Moș” dintre cei doi care anunță, cu daruri, sosirea iernii și înnnoirea anului.

Copiii care vor să pășească pe urmele lui Moș Nicolae vor încerca să le descopere cu prilejul celei de-a cincea ediții a concursului județean ”Pe urmele sfinților”. Organizat, în mod tradițional, la Școala ”Andrei Șaguna” din Turda, concursul va începe miercuri, 29 noiembrie, la ora 14. Juriul va stabili  câștigătorii concursului vineri, 1 decembrie.

Competiția, o îmbinare între educația religioasă și artele plastice, are ca scop afirmarea, cunoaşterea şi stimularea potenţialului artistic al copiilor, prin transpunerea atitudinii moral-religioase a copiilor în compoziţii artistico-plastice.

Concursul, structurat pe două secțiuni, una de proiecte power-point, despre ”Viața și minunile Sfântului Nicolae” și alta de pictură și grafică „Pe urmele Sfântului Nicolae  prin desen şi culoare” se adresează elevilor din învăţământul primar şi gimnazial. Coordonat de către profesoara pentru învățământul primar, Cristina Oțel ”concursul presupune o abordare interdisciplinară, o îmbinare între disciplinele menite să sensibilizeze sufletul: educaţia religioasă şi artele plastice. Temele celor două secţiuni se doresc a fi un imbold spre căutarea unui model de viaţă pentru fiecare dintre noi şi în special pentru cei mici, care păşesc cu paşi mărunţi, pe drumul formării duhovniceşti” se arată într-un comunicat al Școlii Gimnaziale ”Andrei Șaguna” din Turda, rostul organizării concursului ”Pe urmele sfinților”.

Ca și la celelalte ediții desfășurate până acum, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Turda, Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Turda, Uniunea Artiştilor Plastici Turda, Compania de Apă Arieş, Turda, Covrigăria Gigi Turda şi Cofetăria Rusalca sprijină Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” în organizarea concursului ”Pe urmele sfinților”.

Dorinţa de a găsi împreună bucuria vieții și de a păstra credinţa curată, ne-a determinat ca, în acest an, în cadrul concursului interdisciplinar Pe urmele sfinţilor să zugrăvim chipul plin de duioşie, bunătate şi blândeţe al Sfântului Ierarh Nicolae, Moșul cel darnic, pe care copiii îl așteaptă nerăbdători cu ghetuțele lustruite. Pe Sfântul Nicolae ne propunem să-l avem ca exemplu în aceste vremuri, în care vedem în jurul nostru atâta durere, atâta suferinţă. De la persoana Sfântului fiecare să învăţăm în primul rând să fim mai buni, să avem îndrăzneală în a ne mărturisi credinţa vie, de a fi un izvor de mângâiere şi odihnă pentru aproapele nostru” a mărturisit directorul Școlii Gimnaziale ”Andrei Șaguna” profesoara Olga Morar, doctor în literatura română, leit-motivul ediției din acest an a concursului ”Pe urmele sfinților”.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *