• ianuarie 6, 2017
  • No Comment

Animalele de la Parcul Zoologic din Turda, ferite de frig

Animalele adăpostite în grădinile zoologice, în special cele care provin din zone cu climă caldă, pot avea de suferit din cauza gerului ce s-a abătut peste România în aceste zile. Animalele de la Parcul Zoologic din Turda sunt ferite de asemenea neajunsuri, deoarece conducerea Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș, unde locuiesc ”cu chirie” pensionarii parcului zoologic turdean a dispus luarea de măsuri pentru contracararea efectelor frigului.

Directorul Parcului Zoologic din Turda, medicul veterinar Mathe Csaba, spune că la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș se află leul, reptilele, peștii exotici, struțul, muflonul, cerbii lopătari, căprioarele, păsările de baltă, fazanii și păunii. Dintre acestea, leul, reptilele, peștii exotici și, într-o oarecare măsură, păsările de baltă și păunii au nevoie de adăposturi de iernare. Mathe Csaba a precizat că nu toate animalele de la parcul zoologic turdean sunt găzduite la Târgu-Mureș. Urșii au rămas la Turda, lupii, bătrâni, au murit, iar vulpile nu mai sunt.

La Grădina Zoologică din Târgu-Mureș, din cele 175 de specii de animale care trăiesc acolo, maimuțele, leii și animalele exotice au fost mutate în adăposturi de iernare, iar păsările exotice au fost, de asemenea izolate, pentru a fi protejate de ger.

În mai multe adăposturi se face încălzire cu lemne pentru a reduce consumurile de gaz. Există adăposturi pentru păsările exotice, pentru şerpi și pentru elefanţi. La căldură sunt ținute și girafele, antilopele, jaguarii și leoparzii, a precizat Horațiu Gorea, directorul Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș, pentru presa locală mureșeană.

Urșii, lupii, cerbii sau bizonii fac față frigului, dacă au parte de o alimentație potrivită pentru a-i ține în formă, a mai precizat Horațiu Gorea, citat de presa târg-mureșeană.

Până la venirea primăverii, vizitatorii Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș vor putea admira papagalii de talie mare Ara Militaris, originari din Mexic, lemurii cu coada dungată, din Madagascar, rozătoarele capibara, specifice zonei de tundră și stepă sau felinele mari, precum puma sau pantera neagră, în țarcurile, padocurile și adăposturile acestora.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *