• iulie 14, 2017
  • No Comment

Admiterea în licee: Absolvenții de gimnaziu din Turda și Câmpia Turzii au preferat liceele teoretice

Cei mai mulți dintre absolvenții clasei a opta de la școlile din Turda și din Câmpia Turzii preferă să urmeze cursurile unui liceu teoretic. Potrivit rezultatelor primei etape de repartizare în licee a absolvenților clasei a VIII, la Turda s-au ocupat toate cele 112 de locuri de la Colegiul Național Mihai Viteazul (4 clase) și cele 56 de la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” (2 clase). La profiluri teoretice au mai rămas locuri libere numai la Liceul Teoretic ”Josika Miklos” cu predare în limba maghiară (4 locuri la profilul științe ale naturii și 9 locuri la profilul filologie). Planul de școlarizare pentru anul de învățământ 2017-2018 prevede la Liceul ”Josika Miklos” o clasă a IX-a cu profil mixt: jumătate din cele 28 de locuri, pentru profilul real, specializarea științe ale naturii și alte 14 locuri pentru uman – filologie.

La liceele teoretice din Turda s-a intrat, pe ultimele locuri ale celor șapte clase a IX-a, cu medii cuprinse între 5,76 (Josika Miklos – filologie) și 7,49 (Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” științe sociale).

La Liceul Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii s-au ocupat, la fel ca și la liceele teoretice cu predare în limba română din Turda, toate cele 112 locuri atribuite școlii, prin planul de școlarizare aferent anului de învățământ 2017-2018, la profilele matematică-informatică (28 locuri, ultima medie de admitere – 8,60), filologie (28 locuri – 7,24) și științe ale naturii (56 locuri – 7,18).

Elevii care nu au reușit să obțină admiterea la clasele liceelor teoretice din Turda și din Câmpia Turziiadmitere licee 4 mai au șanse să ocupe, la cea de-a doua fază a repartizării absolvenților clasei a VIII-a, locuri rămase libere la liceele teoretice din Cluj-Napoca (filologie – 12 locuri; științe sociale – 5 locuri), din Dej (științe ale naturii – 10 locuri), din Huedin (matematică-informatică, 11 locuri) sau la liceul din Gilău, unde au rămas disponibile 7 locuri la profilul științe ale naturii.

În ceea ce privește specializările de la liceele cu profil tehnologic, din Turda, s-au ocupat 49 din totalul celor 112 locuri disponibile la colegiile Emil Negruțiu, Dr. Ioan Rațiu și Tehnic. Pe primul loc în preferințele absolvenților de clasa a VIII-a, care au optat pentru continuarea școlii la un liceu cu profil tehnologic, s-a situat Colegiul Tehnic, unde s-au ocupat 28 din cele 56 de locuri disponibile la specializările economic (20 de locuri ocupate din 28), respectiv electronică și automatizări – 8 locuri ocupate din 28). Pe locul al doilea în topul preferințelor a urmat Colegiul ”Emil Negruțiu” cu 11 locuri ocupate din cele 28 disponibile la clasa de agricultură și, pe ultimul loc, Colegiul ”Dr. Ioan Rațiu” pentru care au optat 10 absolvenți ai clasei a VIII-a, dornici să se specializeze în turism și alimentație publică.

La Colegiul Tehnic ”Victor Ungurean” din Câmpia Turzii s-au ocupat toate locurile la clasele cu specializările economic, respectiv electronică și automatizări, dar au mai rămas 14 locuri libere, din 28, la specializarea ”industrie textilă și pielărie”.

În total, la cele șase licee din Turda au fost disponibile 420 de locuri pentru absolvenții clasei a VIII-a (15 clase), din care, după prima fază a repartizării s-au ocupat 344 și au rămas 76 de locuri libere. La Câmpia Turzii, din cele 196 de locuri, disponibile la ceeld ouă liceed in localitate, s-au ocupat 182 de locuri.

Lista liceelor din județul Cluj unde au mai rămas locuri libere, pentru cea de-a doua etapă a repartizării absolvenților clasei a VIII-a se poate consulta pe site-ul Ministerului Educației, la adresa http://admitere.edu.ro/Pages/LocuriLibere.aspx?jud=12

Emil HĂLĂȘTUAN

Alte articole

Concert de colinde

Concert de colinde

Tenorul Sergiu Chirilă și baritonul Florin Sâmpelean vor colinda la Turda. Aceștia vor susține un concert de colinde românești și străine,…
Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda s-a construit un nou partid social-democrat. Din cel vechi a rămas doar sigla

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD: La Turda…

Rămasă fără sediu și fără membri, după ruptura din 2020, când primarul Turzii, Cristian Matei, împreună cu toți consilierii social-democrați din…
Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:  Lecția nr. 1 – Cum se ia caimacul de pe ”cafeaua” pentru care au muncit alții (pamflet, pe jumătate)

Din învățăturile lui Rareș Bogdan către viitorii politicieni liberali:…

În politică, indiferent de cumetriile pre- sau post electorale, fiecare își numără singur voturile. Iar după scrutin, politicienii care au trecut…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *