Metroul clujean prinde contur pe hârtie

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a emis certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a studiului de fezabilitate necesare pentru demararea  etapei Florești – Cluj-Napoca din cadrul proiectului Tren Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida.  

Potrivit unui comunicat transmis joi, 18 martie, de Biroul de presă al Consiliului Județean Cluj, – magistrala 1 de metrou și tren metropolitan (Florești – Cluj-Napoca), va măsura circa 20 de kilometri în lungime. Tronsonul Florești – Cluj-Napoca din cadrul traseului Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida a trenului metropolitan clujean va avea 19 stații, din care 14 pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca și un depou subteran. Magistrala 1 a metroului, cu punctul de plecare în zona de sud a comunei Florești, va lega viitorul spital regional de urgență cu centrul comercial din Florești, cartierul Mănăștur, centrul Clujului și zona de est a orașului (Aurel Vlaicu / Podul IRA), se mai precizează în comunicat.

Cu ocazia emiterii certificatului de urbanism pentru magistrala Florești-Cluj-Napoca a metroului,  Alin Tișe, președintele forului deliberativ clujean a declarat că trenul metropolitan reprezintă un  proiect de maximă importanță atât pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană cât și pentru întreg județul”.

Tocmai de aceea, realizarea metroului va beneficia de sprijinul constant al Consiliului Județean, astfel încât să devină realitate cât mai curând“.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns