Iar se modernizează drumul județean Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu

Lucrările de întreținere, de reparații sau cele de modernizare ale DJ 150, reluate în abandonate sau întrerupte de mai multe ori în timpul mandatelor liberalului Alin Tișe al președinția Consiliului Județean Cluj ar putea să înceapă iarăși.

Printr-un comunicat remis presei marți, 27 aprilie, forul deliberativ județean clujean înștiințează publicul despre faptul că Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat autorizația de construire, document necesar pentru continuarea  lucrărilor de modernizare a drumului județean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu.

Lucrările de modernizare a drumului județean 150, ce se vor executa după desemnarea executantului, printr-o licitație ce se va desfășura prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), includ lărgirea părții carosabile până la 6 metri și amenajarea de acostamente cu o lățime de cel puțin o jumătate de metru, pe ambele părți ale drumului. Proiectul de modernizare a DJ 150 prevede și construirea a două poduri noi precum și reabilitarea a încă șase poduri aflate pe traseul drumului de la Câmpia Turzii la Mociu.

Din valoarea totală a lucrărilor, apreciată la circa 72 de milioane de lei, 39 de milioane de lei provin din fonduri europene. Din bugetul Consiliului Județean Cluj se va acoperi diferența, de circa 33 de milioane de lei.

”În prezent se pregătește încărcarea în SEAP a documentației și demararea efectivă a licitației de lucrări” se precizează în comunicatul transmis de Biroul de presă al forului deliberativ clujean.

Proiectul de reabilitare și modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39,7 kilometri, care pornește de la ieșirea din Câmpia Turzii, traversează teritoriul a nu mai puțin de cinci comune și ajunge până în DN16, în apropierea satului Turmași, din comuna Mociu.

După semnarea autorizației de construcție, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Vestea bună pentru clujeni este că vom relua lucrările pe acest drum care tranzitează o zonă extrem de vastă a județului. În plus, o parte consistentă a finanțării necesare investiției va proveni din fonduri europene, rezultând astfel o economie semnificativă pentru bugetul județului”.

 

 

Lasă un răspuns