ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a transferat o jucătoare din Brazilia

Echipa de volei feminin ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a transferat-o pe Laiza Kelly Figueiredo Ferreira. Prin cooptarea în lot a voleibalistei din Brazilia formația turdeană s-a întărit, în vederea promovării în prima ligă din voleiul feminin românesc ”obiectivul principal din acest sezon”.

Originară din Belo Horizonte, oraș care i-a conferit Cristinei Pîrv titlul de jucat și Cristina Pîrv a jucat și care i-a

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira

acordat acesteia titlul de cetățean de onoare pentru rezultatele obținute în cariera sportivă, Laiza, în vârstă de 25 de ani, a evoluat la  echipei națională de junioare a Braziliei și a fost convocată, pentru un an și la naționala de senioare a acestei țări. Înainte de a ajunge în România, Laiza a mai jucat, în Europa, pentru echipe din Ucraina sau Franța.

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira a făcut parte din proiectul pe care Cristina Pîrv l-a derulat în Brazilia, pentru promovarea tinerelor talente. Deși curtată de o serie de echipe din Europa, voleibalista braziliancă a ales să joace la Turda, pentru a lucra alături de Cristina Pîrv.

Transferul Laizei poate fi văzut ca un schimb de experiență extrem de util atât pentru sportivele turdence, cât și pentru sportiva din Brazilia, care este dornică să își îmbunătățească experiența europeană. Laiza a jucat la cel mai înalt nivel în Brazilia, astfel că sunt convinsă că va fi un mare plus pentru echipa noastră. Școala braziliană de volei este total diferită față de tot ceea ce am experimentat și eu ca jucătoare – acolo mi-am schimbat radical modul de joc, devenind o jucătoare complexă în adevăratul sens al cuvântului. Noi ne dorim să ajungem în prima ligă și ne dorim să învățăm unii de ceilalți pentru a deveni pe zi ce trece mai buni. Laiza a ajuns în Turda la sfârșitul lunii decembrie și deja a participat la antrenamente. Va fi alături de noi în cadrul acestui sezon competițional, ceea ce ne bucură. Va juca pe postul de fals. Noi ne pregătim intens pentru următorul turneu și ne dorim să oferim comunității turdene cât mai multe victorii și voleiului turdean, un loc în prima ligă, a declarat Cristina Pîrv.

Laiza a fost primită cu brațele deschise la Turda: Atât fetele, cât și echipa de antrenori m-au întâmpinat foarte bine. M-au făcut să simt că am făcut mereu parte din echipă, ceea ce este incredibil! Mă simt ca acasă la Turda, pentru că oamenii din jur mă fac să simt acest lucru. Sunt foarte fericită că sunt aici! Îmi doresc mult să mă încadrez în echipă, atât din punct de vedere tehnic, cât și tactic, pentru a putea ajuta formația să crească și să ajungă acolo unde și-a propus: în prima ligă!, a declarat Laiza.

Bogdan Tănase, Laiza, Cristina Pîrv

De ce a ales să joace în România? În acest caz, dorința de a lucra cot la cot cu Cristina Pîrv, a fost decisivă. Pe lângă faptul că este o altă experiență internațională pentru mine, este o nouă oportunitate de a evolua ca sportiv, de a-mi arăta munca, iar faptul că voi putea lucra cu una dintre cele mai bune jucătoare și staruri internaționale de volei mă va ajuta foarte mult să cresc atât pe plan personal, cât și profesional. Îi mulțumesc Cristinei Pîrv pentru oportunitate și pentru că a crezut în munca și potențialul meu. Îmi doresc să creștem împreună! Go Turda!, a spus Laiza.

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira este prima sportivă străină care evoluează în voleiul turdean, cel care a dat cea ai bună jucătoare română din toate timpurile.

ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” înființată în urmă cu un an de către Cristina Pîrv, este alcătuită din turdence și fete din împrejurimi și își dorește să promoveze cât mai mult sportivii locali. În luna martie a acestui an, voleibalistele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova.

Din staff-ul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” fac parte: Cristina Pîrv – fondatorul și președintele clubului sportiv, Bogdan Tănase, antrenorul echipei, Vlad Toma, preparatorul fizic al formației turdene și Alexandru Lazăr, antrenor și președinte de onoare al clubului, cel care a descoperit-o pe Cristina Pîrv.

Lasă un răspuns